5 Decembar

Kako se zaštititi na internetu?

Svakodnevno koristite Vaše e-mailove, profile na društvenim mrežama, gdje neprestano razmjenjujete Vaše privatne informacije sa drugima. Ukoliko niste upoznati sa time kako da se zaštitite na internetu ostavljate prostor drugim osobama za zloupotrebu Vaših privatnih naloga i podataka.

Danas mnogi koriste i usluge internet kupovine pa moraju razmišljati kako da se zaštite na internetu jer vrlo lahko mogu postati žrtve i njihov novac može biti iskorišten u nečije privatne ili zloupotrijebljen u nelegalne svrhe.

Nastavak čitanja
27 Septembar

Kreiranje albuma u Phoca Gallery

Phoca Gallery je komponenta koja spada u Joomla ekstenzije. Služi kao foto i video galerija i ima zavidne mogućnosti. Preporučujemo vam da koristite Phoca Gallery na bosanskom jeziku.

Prevod smo omogućili mi putem Transifex-a a možete ga preuzeti iz Translation baze sa njihove oficijelne stranice. Prevod neće raditi ukoliko ne koristite bosanski kao zadani jezik za vaš administracioni panel.

Nastavak čitanja
11 Januar

Kako otkriti tačan hex kod za boju?

Kako odrediti tačan html kod za određenu nijansu bilo gdje na Vašem računaru ili pretražujući razne web stranice? Vrlo lahko, koristeći jedan od dva pomagala o kojim ćemo pisati u ovom članku.

Instalirajući Cosmin-ov Color detector na Vaš računar ili ColorZilla dodatak za Mozilla Firefox internet pretraživač na jednostavan način ćete doći do željenih rezultata. Tutorijal je koristan za sve web dizajnere jer je rad na html-u nezamisliv bez upotrebe palete boja.

Nastavak čitanja